Get the Flash Player to see this rotator.

Scurt istoric

Surorile Baziliene în perioada de persecuţie

Surorile Baziliene sunt fiicele spirituale, ale Sfântului Vasile cel Mare (329-379) şi a Sorei sale Sfânta Macrina (328-380). Se conduc după regulile Sf. Vasile cel Mare de unde şi numele de Surori Baziliene.
Detalii

Arestarea şi condamnarea Sr. Ana Fekete

În anul 1958 Surorile au reuşit să renoveze casa din str. Horea nr. 3, Gherla şi au mai adăugat o cameră. Se pregăteau pentru a primi şi alte tinere în comunitate. Dar în luna mai 1959, Sr. Ana a fost arestată.
Detalii

Surorile Baziliene din perioada de persecuţie, exemplu viu pentru Surorile tinere

Este impresionantă istoria fondării comunităţii Surorilor Baziliene în România. Sr. Ana Maria Fekete, o Soră Vincentină dintr-o Congregaţie romano-catolică, fondează o comunitate de Surori Baziliene în Biserica greco-catolică.
Detalii

Alungarea Sr. Ana şi a candidatelor de la azil şi din Gherla

În toiul arestărilor şi a desfiinţării mănăstirilor greco-catolice la începutul anului 1949, Sr. Ana Fekete a chemat câteva dintre fetele care doreau să intre în mănăstire, la Gherla.
Detalii

Legătura cu Conducerea Generală a Surorilor Baziliene din Roma

Prin Părinţii Bazilieni, au aflat că în multe alte ţări din Europa şi America mai sunt Surori Baziliene, centralizate într-o Administraţie Generală la Roma din anul 1951. Dorinţa lor era să cunoască şi alte Surori şi în special să poată lua legătura cu conducerea Ordinului. Aceasta era o dorinţă deşi speranţele erau minime.
Detalii

Aprobarea Comunităţii Surorilor Baziliene din România cu statut de Provincie şi încadrarea în Ordinul Bazilian

În timpul Capitlului General din iunie 1989, Surorile capitulare au hotărât ca Surorile Baziliene din România să fie încadrate în Ordinul cu statut de Provincie.
Detalii